Webbinarium

Tre distanspedagoger ger sina bästa tips

Tre erfarna distanspedagoger delar med sig av sina egna erfarenheter av att undervisa på distans. Vilka fallgropar bör du undvika och vilka är deras bästa tips? Webbinariet sändes den 16 april 2020 och nedan kan du ta del av sändningen och presentationerna i efterhand.
Uppdaterad: 20 april 2021

Se webbinarium i efterhand

 

Se teckenspråkstolkad version

 

Presentationer från sändningen

Peter Wiréhn, Västerbergs folkhögskola (pdf) >

Lovisa Appelqvist, Autodidakterna och Fridhems/Skurups folkhögskola (pdf) >

Pia Nyberg, Kalix folkhögskola (pdf) >

Medverkande

Pia Nyberg - Kalix folkhögskola
Pia har många års erfarenhet av distansundervisning och är kursansvarig för distansutbildningen Framtidens Youtuber, som ger effektiva redskap för att kunna verka i sociala medier. 

Lovisa Appelqvist - Fridhems folkhögskola och Skurups folkhögskola
Lovisa är projektledare för Speldesignlinjen på Fridhems och Skurups folkhögskola, samt kommunikatör på Autodidakterna, ett projekt som drivs av bland annat Fridhems folkhögskola med stöd av Allmänna Arvsfonden. Där utforskas hur man lär sig via digitala plattformar och hur folkbildningen kan möta upp unga autodidakters behov.

Peter Wiréhn - Västerbergs folkhögskola
Peter är lärare vid allmän kurs på distans sedan drygt ett år tillbaka. Han är relativt ny som distanspedagog och delar med sig av sina nyförvärvda kunskaper och erfarenheter.

Fredrik Olén - Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO
Fredrik är webbstrateg och kommunikatör på FSO och här modererar han webbinariet och ställer inkomna frågor från chatten.

Två webbinarium om distansundervisning

Under två torsdagar i april bjuder Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO, in till två webbinarium där du som folkhögskolepedagog kan få tips och guidning kring distansundervisning. Ingen föranmälan, klicka bara på länkarna för att komma till respektive webbinarium. Det finns möjlighet att ställa frågor inför och under sändningarna. Dessa webbinarium är kostnadsfria och öppna för alla. Du kan även se dem i efterhand.

Ladda ner inbjudan och instruktioner för deltagande här (pdf) >