Två kvinnor, en korthårig och en blond, ler mot kameran, står mot ett blått draperi.
Sandra Löfstedt och Matilda Hedlund håller webbinariet "Folkhögskola – hur fungerar det?" fredag 21 maj.

Nytt webbinariekoncept: Så fungerar folkhögskolan

Många blivande deltagare får höra om folkhögskolan via studievägledare. Därför satsar Sveriges folkhögskolor nu på ett nytt webbinariekoncept för att sprida ordet om folkhögskola till ännu fler.
Uppdaterad: 12 maj 2021

– Hur fungerar folkhögskola egentligen? Ja, det ska vi försöka svara på under en timme, säger Sandra Löfstedt, studieinformatör på Sveriges folkhögskolor.

Sandra håller tillsammans med Matilda Hedlund, kommunikatör på Sveriges folkhögskolor, i webbinariet ”Folkhögskola – hur fungerar det?” som sänds fredag 21 maj kl 10:00 via Zoom.

Vänder sig till studie- och yrkesvägledare

Duon har hållit flera utbildningar på ämnet tidigare, då främst till personal på folkhögskola. Nu vänder de sig till alla studie- och yrkesvägledare runt om i landet som är nyfikna på utbildningsformen och vill veta mer.

– Alla typer av vidareinformatörer är viktiga för att deltagare ska hitta till oss. Folkhögskolan är en annorlunda utbildningsform och det kan vara bra för en studievägledare att få en extra genomgång i vad som skiljer folkhögskola från komvux, till exempel, säger Matilda Hedlund.

Stor efterfrågan

Under webbinariet kommer de även ta upp folkhögskolans behörighetsmodell, olika kurstyper och övergångar mellan folkhögskolan och andra utbildningsformer.

– Efterfrågan har varit stor och många har redan anmält sig. Det tycker vi är roligt såklart, vårt mål är att så många som möjligt ska känna till folkhögskolan. Det är nog inte sista gången vi gör något sådant här, säger Sandra Löfstedt.

Webbinariet sänds fredag 21 maj kl 10:00 via Zoom.

Läs mer och anmäl dig här, senast 18 maj.